1 plnotučný tvaroh ve vaničce
1 kysaná smetana
1 bal. taveného sýra (bez příchutě, snadno roztíratelný - osvědčil se Maratonec, nebo Ferda)
1 bal. velkých piškotů (280g)
150 g moučkového cukru
50g kakaa holandského typu
2 lž instatní kávy
1 dl rumu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Našleháme tvaroh, tavené sýry a cukr, nakonec přidáme kysanou smetanu (v ní se hůř roztírají tav.sýry).
Do misky dáme kávu, zalejeme cca 2 dl horké vody a přidáme rum. V tomto namáčíme piškoty a ty pak klademe do připravené nádoby (misky, dortová forma, nebo zapékací mísa). Po vyložení první vrstvy dáme 1/3 krému, pak poklademe druhou vrstvu máčených piškotů a na ni druhou třetinu krému, pak znovu piškoty a nakonec zbytek krému. Hotové pak posypeme vrstvou kakaa a necháme nějakou tu hoďku uležet.