250 ml mascarpone
250 ml šlehačky
2 celá vejce
100 g mletého cukru
1/2 vanil. cukru
amareto(rum nebo mandlový likér)
200 ml rozpustné silné kávy
500 g cukrářských piškotů
kakao nebo čokoládu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
ušleháme mascarpone se 2 žloutky, přidáme cukr, vanilkový cukr
a lžičku Amareta.
smícháme s ušlehanou šlehačkou a sněhem ze dvou bílků
Do dortové formy narovnáme vrstvu piškotů, pokropíme kávou,
smíchanou s amaretem (dle chuti) a navršíme vrstvu krému. Na ni
urovnáme další piškoty a navršíme krém.
Dáme ztuhnout do druhého dne do chladničky.
Pak posypeme kakaem a nakrájíme a porce.
Poznámka:
Pozor při šlehání mascarpone, aby se nesrazilo, je to mléčný tuk a šlehá se jako šlehačka!