200 g těstovin pappardele (široké těstoviny)
50 g Smetanito krému
300 ml 12% smetany na vaření
1 žloutek
4 plátky anglické slaniny
2 lžice oleje
sůl
čerstvě drcený černý nebo barevný pepř
sekaná pažitka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V misce rozmíchejte žloutek se smetanito krémem,vmíchejte smetanu ,osolte a opepřete.Těstoviny uvařte dle návodu na kus-"al dente".Na panvi rozehřejte olej,orestujte nakrajenou slaninu, přidejte uvařené a okapáné pappardele. Promichejte, nechte prohřát a zalijte smetanovou omačkou. Za stáleho míchání nechte omáčku se špagetami zhoustnout do krémové konzistence. Na talíři ozdobte sekanou pažitkou.
Doba přípravy: 15min