7 g suchého droždí
2,5 dl vlažné vody
1 lžička cukru
350 g hrubé mouky
1 lžička solu
2 lžíce oliv. oleje
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. droždí + cukr dáme do odměrky a smícháme s 50ml vody necháme v teple asi 15 min. dokud kvásek nevzejde
2.smícháme mouku a sůl a uděláme uprostřed důlek do kterého dáme olej a kvasnice a zbylou vodu, mícháme dokzud není těsto hladké
3.vyklopíme těsto na pomoučněnou plochu a hněťte dokud nebude těšsto vlášné
4. dáme ho zpátky do mísy a přikryjeme folií na uchování potravin kterou jsme potřeli olejem. 30minut necháme stát dokud nebykyne na dvojnásob
5.válíme 2 minutky a potom ho rukama vytáhneme, položímwe na plech vytřený oliv. olejem, okraje nesmí být moc tlusté max. 0,6cm