250 g hladké mouky
3 lžíce mléka
150 g másla
sůl
2 žloutky
miska konzervovaného tuňáka
100 g oliv (plněných)
pepř a sůl
olej na smažení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z mouky, mléka, másla, žloutků, mléka a trocha soli připravíme hebké těsto. Uložíme na 30 min. do ledničky.
Okapaného tuňáka rozmačkáme vidličkou, přidáme olivy pokrájené na slabá kolečka, osolíme a opepříme.
Těsto vyválíme na tenko a vykrojíme z něj kolečka o průměru cca. 8 cm. Na každou porci klademe náplň z tuňáka. Přeložíme a okraje stlačíme vidličkou.
Na pánvi rozehřejeme tuk a na něm taštičky do zlatova osmažíme.
Podáváme s plněnými olivami.