chléb (starší)
cibule
tvrdý sýr
vejce
sůl
sádlo nebo olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nastrouháme sýr a smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí. Rozkvedláme vejce s troškou mléka nabo vody a zamícháme do směsi sýra a cibule. Osolíme. Měla by vzniknout trošku soudržná hmota, kterou naneseme ve vrstvě asi půl cm na krajíčky chleba. Takto připravené toasty klademe namazanou vrstvou do rozpáleného tuku, nejlépe vepřového sádla. Necháme osmažit do hněda, pouze z namazané strany. Osmažené toasty můžeme konzumovat samotné, nebo dochutíme hořčicí, nebo kečupem a zeleninou. Chutné jsou kombinace hořčice - cibule, kečup - paprika a najde se jistě spousta jiných.