těsto:
250 g tvrdého sýra
olej na potření alobalu
náplň:
2 sýry Lučina nebo 1 balíček tučného měkkého tvarohu
100-150 g bílého jogurtu
1 cibule
1 vejce uvařené natvrdo
1 červená kapie
1 lžíce petrželové natě
koření podle chuti
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Náplň:
v misce rozetřeme Lučinu nebo měkký tvaroh, přidáme jogurt, najemno nakrájenou cibuli, okořeníme a osolíme. Natvrdo uvařené vejce pokrájíme na kostičky, kapii na proužky.
Na plech rozprostřeme alobal, potřeme jej olejem a rovnoměrně pokryjeme nastrouhaným sýrem. Vložíme na 3 minuty do předehřáté trouby, aby sýr změkl a částečně se rozpustil.
Na teplou sýrovou vrstvu rozetřeme náplň, poklademe kostičkami natvrdo uvařeného vejce, nudličkami papriky a pokrájenou petrželkou. Za pomoci alobalu začneme od jednoho konce plechu stáčet roládu. Stočenou roládu zabalíme do alobalu a necháme asi 2 hodiny v chladničce ztuhnout. Potom ji nožem pokrájíme na šikmé plátky.