400 g tvrdého tučnějšího rýra ( Madeland)
1/2 másla
4x měkký tavený sýr
200 g krájené šunky nebo debrecínky
koření na dochucení: barevný mletý pepř
a jiné dle chuti
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
400g tvrdého sýra v celku vložíme do mikrotenového sáčku, dobře uzavřeme a ponoříme cca na 0,5 hod. do hrnce s vodou, ve kterém udržujeme max.teplotu 90 st.C. Když je sýr rozehřátý, vyválíme z něj na válu plát, o rozměrech 40x60 cm. Na sýrový plát rovnoměrně namažeme náplň, kterou jsme připravili smícháním másla, měkkého sýra s kořením. Dále na celé ploše poklademe na plátky nakrájenou šunku nebo debrecínku. Po délce zarolujeme a pevně zabalíme do alobalu. Necháme ztuhnout v lednici asi 6 hodin. Po vychlazení roládu nakrájíme na kolečka ( asi 1 cm). Podáváme s pečivem.