|
Recept na Svíčková na smetaně II.
|
|
|
| |
Postup přípravy:Odleželou svíčkovou odblaníme, prošpikujeme proužky uzené slaniny, osolíme, opepříme a osmahneme v rozpáleném tuku ze všech stran a odložíme do tepla.
Na témže tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očistěnou a nakrájenou zeleninu, osmahneme a podlijeme masovým vývarem. Potom přidáme osmahnuté maso, bobkový list a celé nové koření, přikryjeme a
dusíme ve vyhráté troubě doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a povaříme ještě asi 20 minut.
Připravenou omáčku protřeme se zeleninou přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osladíme a okyselíme citrónovou šťávou. Pro lepší chuť a barvu můžeme přidat zkaramelizovanou lžičku cukru.
Maso nakrájíme na plátky, podáváme s houskovým knedlíkem, plátkem citrónu a brusinkami.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Svíčková na smetaně II., zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/svickova-na-smetane-ii">Recept: Svíčková na smetaně II.</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Svíčková na smetaně II.:
|