500 g mletého masa
60 g hladké mouky
1 vejce
2 lžíce mléka
lžička soli
1 až 2 lžičky pepře
2 lžíce sekané petrželky
4 lžíce nadrobno nakrájené řeřichy
30 g tuku na smažení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Mleté maso dáme společně s vejcem a moukou do mísy.
2. Promícháme vidličkou a přidáváme mléko. Nakonec vmícháme sůl, pepř, petrželku a řeřichu.
3. Z těsta vytvarujeme kuličky (o něco větší než pingpongový míček) a z těch naděláme placičky.
4. Na pánvi necháme rozehřát tuk a opatrně na něj karbanátky pokládáme.
5. Do trouby vyhřáté na 50 stupňů Celsia dáme talíř.
6. Karbanátky pečeme po obou stranách, dokud nezhnědnou. Opatrně je otáčíme obracečkou. Když jsou karbanátky propečené, pokládáme je na předehřátý talíř.