250g žampionů
2 lžíce másla
2 lžíce hl. mouky
1/8 l smetany
1/8 l bílého vína
sůl a bílý pepř
1 vejce
8 plátků vařené šunky (cca 400 g)
2 malá rajčata
75 g strouhaného ementálu
petrželka dle chuti
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1) Žampiony nakrájené na plátky krátce osmahneme na másle a vyjmeme. Do rozehřátého tuku zamícháme mouku, doplníme bílým vínem a smetanou a uvaříme hustou omáčku. Odstavíme z plotny a ochutíme. Vmícháme žampiony a do omáčky rozkvedláme syrové vejce.
2)Šunkové plátky položíme vedle sebe a rozdělíme na ně náplň. Srolujeme do kornoutků a vložíme do zapékací mísy. Ozdobíme plátky rajčat, mírně osolíme.
3)Sýrem posypeme rajčata a šunkové kornoutky. Pokrm dáme do horního patra rozehřáté trouby (elektrická trouba 250°C, plyn stupeň 5-6)a zapékáme až se sýr rozpeče.