270 g hladké mouky
225 g másla
75 g ořechů
90 g cukru
1 velký žloutek
1/2 lžičky skořice
Na náplň:
strouhané ořechy
zavařenina
rum
Poleva:
150 g prosátého moučkového cukru
1 lžíce horké vody
citrónová šťáva
na ozdobu půlky jader vlašských ořechů
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zpracujeme na vále v těsto. Vykrájíme hvězdičky o 3 velikostech. Upečeme při 200 °C a necháme vychladit. Spojujeme vždy 3 hvězdičky zavařeninou, do které jsme přidali strouhané ořechy a rum. Necháme přes noc odležet a potom máčíme v cukrové polevě a na vrchní hvěždičku vmáčkneme půlku ořechu.
Na polevu:
utřeme cukr, vodu a citrónovou šťávu tak dlouho až je poleva lesklá.