4 lžíce medu
4 lžíce sójové omáčky
4 lžíce citronové šťávy
4 vykoštěná kuřecí stehýnk, každé o váze zhruba 200g
hrubá sůl a pepř
600 g oloupaného zeleného chřestu
4 středně velké červené cibule
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V misce smíchejte med, sójovou omáčku a citronovou šťávu; směsí jemně potřete kuřecí maso. Troubu předehřejte na 22. Pekáček vymažte olejem, rozložte do něj plátky masa, opepřete, posypte hrubou solí a pečte pod grilem tři až pět minut.
Vždy pět chřestů svažte provázkem a vše dvě minuty povařte. Pak je potřete zbylou marinádou a přidejte splu s cibulemi do pekáčku. Maso trochu podlijte, posypte hrubou solí a ještě osm minut grilujte. Podávejte s chřestem, cibulemi a vypečenou šťávou. Můžete odstranit provázek