4 bifteky ze střední části svíčkové, dobře odleželé
2 lžíce rostlinného oleje
vícebarevný pepř, čerstvě namletý nebo nadrcený
1–2 lžičky naloženého zeleného pepře
sůl na dochucení
100 ml smetany
30g másla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Bifteky naklepejte klouby rukou, z obou stran osolte a ‚otlačte‘ v drceném pepři. Troubu předehřejte na 220 stupňů.
Olej (stačí tenká vrstva) rozehřejte na těžké, nejlépe litinové pánvi a zprudka na něm bifteky opečte. Po třech minutách je otočte a pánev s masem vložte na další tři minuty do rozehřáté trouby, aby se opeklo z druhé strany. Vyjměte a uchovejte na teplém místě.
Na pánvi rozpusťte máslo, rychle na něm opečte brambory a cuketu a pak je rozdělte na talíře spolu s bifteky. Šťávu v pánvi zalijte smetanou, dosolte, přidejte zelený pepř a přelijte zálivkou maso.
příloha :
500 g malých nových brambor, pečlivě omytých a uvařených
4 malé cukety, podélně rozkrojené