olej
1 velká cibule
150 g anglické slaniny
hladká mouka
mléko
1 balení zmrazeného špenátu
sůl, pepř
česnek (asi půl hlavy, podle chuti)
2 vejce
100 g nivy
strouhanka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na oleji necháme osmažit najemno nakrájenou cibuli společně s anglickou. Vsypeme trochu mouky a za stálého míchání vytvoříme jíšku.Zalijeme mlékem a přidáme lehce rozmražený špenát. Promícháme a povaříme. Ochutíme solí,pepřem a prolisovaným česnekem. Vyklepneme jedno vejce, povaříme a přidáme nastrouhanou nivu. Nakonec zahustíme strouhankou, aby směs měla tužší konzistenci. Směs necháme trochu vychladnout.
Na válu posypaném moukou (polohrubou) rozválíme těsto na obdélník a potřeme chladnoucí směsí, poté svineme do rolády. Konce zahneme tak, aby směs nevytekla. Roládu dáme na pomaštěný plech a potřeme druhým vejcem. Dáme do trouby a pečeme při větší teplotě do zlatova. Štrúdl necháme vychladnout a mužem podávat.
Dobrou chuť.