0.5 kg mladých listů ačokči
1 větší cibule
2 vejce
1 lžíce sušené instanktní smetany
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového(rostlinného)oleje
1 malý šálek masového vývaru
1 lžíci sojové omáčky
špetku drceného kmínu
sůl, pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Listy ačokči spaříme vroucí vodou a vychladlé na drobno nasekáme. Mezitím na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme listy ačokči, přiměřeně osolíme, přidáme kmín, sojovou omáčku a podlijeme vývarem (případně přidáme 1/2 kostky Masoxu a podlijeme šálkem vody) Dusíme pod pokličkou 15-20 minut. Přidáme sušenou smetanu a rozšlehaná vejce, za stálého míchání necháme vejce srazit. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme jako běžný špenát k teplé uzenině s bromborem.