špagety - Spaghetti Barilla 500 g
sůl & pepř - na dochucení
olej olivový - extra panenský - 3 lžíce
česnek - 1 stroužek
vepřová panenka - 150 g
solamyl - 2 lžičky
šalvěj - 2 lžičky
rajčata - třešňová - 100 g
mozzarella - 150 g
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Panenku nakrájíme na nudličky, opepříme, osolíme, přidáme šalvěj a lehce zaprašíme solamylem. Maso zalijeme olejem a necháme 30 minut odležet v chladničce. Na teflonové pánvi opečeme kousky masa (asi 2-3 minutky), přidáme rozpůlená rajčátka, chvilku restujeme a nakonec ochutíme rozdrceným česnekem.
Uvaříme špagety v dostatečném množství osolené vody. Scedíme je, až budou uvařené tzv. „na skus“ (8-10 minut) a smícháme je s připravenou směsí. Do takto připravených těstovin natrháme na kousky mozzarellu a necháme pod pokličkou chvíli stát, aby se sýr roztekl. Ihned podáváme.