80 g sojových nudliček
1000 ml vody
1 kostka masového bujónu
2 lžíce rostlinného oleje
70 g anglické slaniny
250 g kuřecích jater
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
2 bobkové listy
1 velká cibule
2 rajčata
2 lžíce kečupu
100 ml červeného vína
100 g čerstvých žampionů
3 stroužky česneku
Na zahuštění: 200 ml vody
3 lžíce sojové omáčky
1/2 lžičky cukru
1 lžičku solamylu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do vroucí vody vložíme kostku bujónu a pekingské nudličky. Zamícháme a zvolna vaříme 17 minut. Nudličky scedíme a vývar si ponecháme.
Nudličky opečeme na oleji spolu s nakrájenou cibulí a slaninou. Poté přidáme rozkrájená játra a orestujeme. Přidáme koření, oloupaná a nakrájená rajčata a kečup. Zalijeme vínem a trochou vývaru a dusíme. Pak přidáme nakrájené žampiony a dusíme ještě asi 8 minut.
Rozmícháme vodu, sójovou omáčku, cukr a solamyl a nudličky zahustíme. Ochutíme rozmačkaným česnekem a chvíli povaříme.
Můžeme podávat s chlebem nebo jiným pečivem, ale i například s rýží.