4 vejce
20 dkg práškového cukru
20 dkg hladké mouky
100 ml oleje
10 lžic horké vody
kypřící prášek
marmeláda
500 ml smetany na šlehání
2 lžíce práškového cukru
1 konzerva ananasu
krém:
1 l mléka
3-4 vanilkové pudingy
30 dkg krystalového cukru
500 ml kysané smetany
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1.Žloutky vymícháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme.
2.Připravíme krém:
z mléka, cukru a pudingu uvaříme hustý puding. Do studeného vmícháme smetany a vypracujeme hladký krém. Na těsto natřeme vrstvu marmelády a na ní krém.
3.Na krém poklademe odkapaný ananas (mandarinky). Šlehačku vyšleháme s cukrem, rozetřeme jí na moučník, libovolně ozdobíme a dáme do lednice odležet. Můžeme posypat grankem. Pokrájíme na stejné kostky.