dortový korpus kakaový( tři vrstvy)
2x kelímek zakys.smetany 250 g
2x kelímek smetany na šlehání 250 g
šálek silného presa cca 200 ml
vanilkový cukr dva sáčky
kousek tabulky hořké čokolády
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejdříve si uvaříme kávu, aby nám vychladla ,po té ušleháme šlehačku a opatrně ,pomalu ji smícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Vychladlou kávou provlhčíme spodní díl korpusu a dáme vrstvu smetany položíme nani další díl korpusu provlhčíme kávou a opět díl smetany. Položíme poslední díl korpusu a takto vzniklý dort potřeme zbytkem směsi a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou.
Dort je velmi lahodný a není příliš sladký.