400 g uvařené jasmínové rýže
2 zelené cibulky
3 vejce
100 g konzervovaného ananasu
200 g vykostěných kuřecích stehen
50 g vařených malých krevetek zmražených (nebo konzervovaných)
3 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce čínského rýžového vína nebo suchého sherry
1 sklenka MAGGI Omáčky Čínské
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je ve woku na rozpáleném oleji dozlatova.
Přidáme krevetky, ananas, sójovou omáčku a víno. Sejmeme z woku a udržujeme na teple.
Do woku dáme trochu oleje, rozpálíme ho, nalijeme rozšlehaná vejce s najemno pokrájenou cibulkou a upečeme omeletu, kterou hůlkami či měchačkou roztrháme. Přidáme rýži a směs krevetek s masem a pořádně promícháme.
Nakonec přidáme skleničku MAGGI Omáčka Čínská a podáváme.