1.slepice
1 menší mrkev
kosek petržele a celeru
2 cibule
1 lžíce oleje
2-3 lžíce hladké mouky
2 dl mléka
1-2 cl sladké smetany
citronová štava
několik kuliček celého pepře
mletá sladká i pálivá paprika
kmín,sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
očištenou slepici rozdělíte na porce.
Vložte jí do osolené vody společně se zeleninou,1 cibulí,pepřem a uvařte do měkka.Maso vyjměte a vývar přecedte.Na oleji zpěňte druhou nasekanou cibuli, přidejte papriku,kmín,a osmahněte. Zalijte vývarem z masa,mlékem, zahustěte moukou rozmíchanou ve smetaně a povařte.Do jiného kastrolu oberte maso ze slepice a přeceďte na ně omáčku.Dochuťte citronovou šťávou .Podávejte s houskovým knedlíkem nebo těstovinami