Těsto na řezy:
1/2 l polohrubé mouky
1/4 l práškového cukru
3 celé vejce
1 van. cukr
1 prášek do pečiva
1/4 l šlehačky
2 balení červené želatiny Dr.Otker
400 g čerstvých jahod
Krém:
0,5 l mléka
120g krupicového cukru
2 vanilkové pudinky
250 g másla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny a postupně přiléváme po částech šlehačku. Přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto vlejeme na moukou vysypaný plech a těsto upečeme.
Hotové a vychladlé těsto rozkrojíme jemně na dva pláty a vnitřek potřeme vanilkovým krémem, viz. níže. Platy řezů pak spojíme a na vrch vyskládáme nakrájené jahody a vše zalejeme připravenou želetinou.
Řezy pak dáme alespoň na dvě hodiny odpočnout do lednice a podováme.
Příprava krému:
Z pudinkového prášku, cukru a mléka uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém rozšleháme a přidáme změklé máslo nakrájené na kousky.
Šleháme cca 5 minut, aby byl krém hladký a našlehaný.