Elektrickým šlehačem vyšlehejte máslo či rostlinný tuk do pěny.Přidejte cukr, vejce a důkladně promíchejte.Prosejte mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu.Vmíchejte suchou směs do máslové směsi střídavě s mlékem.Přidejte vanilku.Směs dejte do srdcové formy vyložené pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180°C.Doba pečení je 35 minut.Po upečení nechte dort asi 5 minut zchladnout ve formě, pak ho vyklopte.
Na polevu:
smíchejte 2 bílky, cukr moučku, vodu, citronovou šťávu a zvolna prohřejte ve vodní lázni.Šlehejte do husté pěny nejméně 7 minut.Stáhněte z ohně, pokračujte ve šlehání, až je směs dostatečně hustá na roztírání.Vmíchejte barvivo.Dort potřete rovnoměrně polevou a dejte na 3 hodiny do chladničky.Připravte si bílou polevu.Dejte do misky polévkovou lžíci zbývajícího bílku a ušlehejte tuhý sníh.Postupně vešlehejte cukr.Dort ozdobte s pomocí papírového kornoutku.