160g hladké mouky
80g polohrubé mouky
1 malé vejce
sůl
ocet
mletý pepř a paprika
nádivka:
250g mletého hovězího masa
250g mletého vepřového masa
1 velká cibule
česnek
mletý pepř,sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Uděláme řidší nudlové těsto, které necháme půl hodiny odležet. Potom je vyválíme na plát o síle 2mm a vykrájíme kolečka, která poklademe nádivkou. V polovině přeložíme a pečlivě přitiskneme. Vkládáme do vařící vody a vaříme 10min. Na talíři pokapeme zředěným octem, posypeme pepřem, mletou paprikou, polijeme máslem a poklademe smetanou.
Vhodná příloha je zeleninový salát.
Nádivka: Drobně pokrájenou cibuli promícháme s mletým masem, česnekem, solí a vodou-nádivka má být řidká.