|
Recept na Sibiřské pelmeně IV.
|
|
|
| |
Postup přípravy:Na toto jídlo si nachystáme maso a to přední hovězí, vepřový bůček, můžeme,přidat i maso skopové, ale pro jeho zvláštní chuť se u nás nedává.
Nejprve maso opracujeme a nakrájíme na menší kousky, aby šlo snadněji pomlet. Buď meleme hovězí maso společně s vepřovým, nebo napřed pomeleme hovězí na jemnější prát a potom vmícháme vepřový bok umletý na hrubší kousky a to vše v poměru 1:1. Tuto směs osolíme, opepříme a přidáme na jemně nakrájenou cibuli, která ale nemusí být. Pokud bychom přidávali maso skopové děláme poměr masa v poměru 1:3. tzn. každého masa jednu třetinu. Jakmile máme maso namleté, ochucené, tak vše řádně propracujeme. Během propracovávání můžeme dát trošku vody, aby se sekaná lépe vypracovala a nebyla suchá. Potom odložíme stranou do mísy a nachystáme si na pracovním stole nudlové těsto.
Nudlové těsto uděláme z polohrubé mouky, soli, celých vajec, kdy na každé vejce dáme jednu až tři skořápky studené vody. Vypracujeme těsto, aby se nám nelepilo na prsty a bylo vláčné.
Jakmile máme těsto vypracováno, oddělíme kousek a vypracujeme na válu slabší placku. Placku pomoučíme, aby se nelepila a vykrojíme z něj kolečka o průměru asi pět cm. Tyto kolečka si dáme stranou a zbytek vykrájeného těsta dáme taktéž stranou, můžeme jej ještě jednou rozválet, nebo na konci z něj udělat drobení do polévky. Jakmile máme vykrájená kolečka, vezmeme si vidličku, nabereme na ní trochu pomletého masa a vsadíme doprostřed nudlového kolečka. Naplněné kolečko s masem ohneme v prstech tak, aby konce vzniklého půlměsíce se dotýkaly a po krajích je pevně spojíme. Tento pů1měsíc ještě jednou ohneme v prstech tak, aby nám vznikla pelemeň, tvar přibližný mušličce. Takto opakujeme, až naplníme předen připravený tác, který jsme mírně pomoučili, kvůli lepení těsta se na tác. Doporučené množství na jednu porci pro osobu, která již podobný pokrm jedla je i šedesát kusů na hlavní jídlo.
Takto vytvořené pelmeně během výroby můžeme skladovat v lednici do doby, než uděláme celý oběd. Po ukončení výroby, nebo před ukončením si dáme vařit do většího hrnce vodu, kterou mírně osolíme a uvedeme do varu. Při vaření musejí mít pelmeňe dostatek vody, aby po zavření ve vodě plavaly. Po vsazení pelmeňů do vařící vody musíme dát pozor, aby se nechytly u dna hrnce a proto než začne opětovně voda vřít, mírně s nimi mícháme, ale dáme pozor, abychom neprotrhli těsto. Doba vaření od doby, kdy jsme je daly do vařící vody je asi deset minut, raději po sedmi minutách ochutnat. Po uvaření je scedíme do předem připraveného cedníku a rozdělujeme na talíře. Pelmeně se zalévají horkým hovězím bujónem, nebo bujónem z kostky.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Sibiřské pelmeně IV., zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/sibirske-pelmene-iv">Recept: Sibiřské pelmeně IV.</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Sibiřské pelmeně IV.:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
|