| FormOffice | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Pletení | DWN.cz | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Rybář | Omalovánky | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Email šablony | Hromadné emaily |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr krem testo ...>>
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Upravená masa > Mleté maso Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Recept na Sibiřské pelmeně IV.

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 03:45
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 1060x / 11x
Přidáno/změněno: 26.7.2018
Kategorie: - Maso - Upravená masa - Mleté maso
- Těsta - Knedlíky - Noky

Inredience:

1,5 kg sekaného masa
1,3 kg polohrubé mouky
5 vajec
vodu
sůl
mletý černý pepř



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Na toto jídlo si nachystáme maso a to přední hovězí, vepřový bůček, můžeme,přidat i maso skopové, ale pro jeho zvláštní chuť se u nás nedává.
Nejprve maso opracujeme a nakrájíme na menší kousky, aby šlo snadněji pomlet. Buď meleme hovězí maso společně s vepřovým, nebo napřed pomeleme hovězí na jemnější prát a potom vmícháme vepřový bok umletý na hrubší kousky a to vše v poměru 1:1. Tuto směs osolíme, opepříme a přidáme na jemně nakrájenou cibuli, která ale nemusí být. Pokud bychom přidávali maso skopové děláme poměr masa v poměru 1:3. tzn. každého masa jednu třetinu. Jakmile máme maso namleté, ochucené, tak vše řádně propracujeme. Během propracovávání můžeme dát trošku vody, aby se sekaná lépe vypracovala a nebyla suchá. Potom odložíme stranou do mísy a nachystáme si na pracovním stole nudlové těsto.
Nudlové těsto uděláme z polohrubé mouky, soli, celých vajec, kdy na každé vejce dáme jednu až tři skořápky studené vody. Vypracujeme těsto, aby se nám nelepilo na prsty a bylo vláčné.
Jakmile máme těsto vypracováno, oddělíme kousek a vypracujeme na válu slabší placku. Placku pomoučíme, aby se nelepila a vykrojíme z něj kolečka o průměru asi pět cm. Tyto kolečka si dáme stranou a zbytek vykrájeného těsta dáme taktéž stranou, můžeme jej ještě jednou rozválet, nebo na konci z něj udělat drobení do polévky. Jakmile máme vykrájená kolečka, vezmeme si vidličku, nabereme na ní trochu pomletého masa a vsadíme doprostřed nudlového kolečka. Naplněné kolečko s masem ohneme v prstech tak, aby konce vzniklého půlměsíce se dotýkaly a po krajích je pevně spojíme. Tento pů1měsíc ještě jednou ohneme v prstech tak, aby nám vznikla pelemeň, tvar přibližný mušličce. Takto opakujeme, až naplníme předen připravený tác, který jsme mírně pomoučili, kvůli lepení těsta se na tác. Doporučené množství na jednu porci pro osobu, která již podobný pokrm jedla je i šedesát kusů na hlavní jídlo.
Takto vytvořené pelmeně během výroby můžeme skladovat v lednici do doby, než uděláme celý oběd. Po ukončení výroby, nebo před ukončením si dáme vařit do většího hrnce vodu, kterou mírně osolíme a uvedeme do varu. Při vaření musejí mít pelmeňe dostatek vody, aby po zavření ve vodě plavaly. Po vsazení pelmeňů do vařící vody musíme dát pozor, aby se nechytly u dna hrnce a proto než začne opětovně voda vřít, mírně s nimi mícháme, ale dáme pozor, abychom neprotrhli těsto. Doba vaření od doby, kdy jsme je daly do vařící vody je asi deset minut, raději po sedmi minutách ochutnat. Po uvaření je scedíme do předem připraveného cedníku a rozdělujeme na talíře. Pelmeně se zalévají horkým hovězím bujónem, nebo bujónem z kostky.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Sibiřské pelmeně IV.:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Mleté maso
Masová směs na tousty 18.10.
Bulharské Miči 18.10.
Zapečený těstovinový mazec 18.10.
Hustopečský kotouč 10.11.
Sarma - pečené zelné listy 10.11.
Roláda sekaná 26.10.
Plněná cuketa 26.10.
Mleté maso zapečené s rýží 04.10.
Špagety s rajčatovou omáčkou 04.10.
Vepřová roláda s hráškem II. 04.10.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0581s norob)