maso mleté h.a v.
maso mleté ze zvěřiny
bůček uzený 250 g
tymián
jalovec
bobkový list
nové koření celé
pepř celý
vejce 2 ks
strouhanka
mouka hrubá 2 -
cibule 1 ks
sůl
olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Den předem smícháme mletá masa se stejným váhovým dílem vody,
osolíme a necháme v lednici odpočinout. Večer vmísíme hrubou
mouku,rozdrcené divoké koření, cibuli, vejce a strouhanku. Vše
dobře promísíme a dáme opět do lednice. Za mokra tvarujeme na
plechu šišky sekané do kterých zapichujeme na podélné kousky
nakrájený uzený bůček jako do ježka. Šišky i plech lehce polijeme
olejem a na plech ještě přiložíme bobkový list a nové koření.
Pečeme jako klasickou sekanou. Na karbanátky je nutné udělat
řidší konzistenci hmoty.