sůl
máslo 1 lžíce
mléko 500 ml
cibule 2 ks
celer 1/2 ks
pórek 2 ks
ředkev 1 ks
veka 4 plátky
mletý bílý pepř
tvrdý sýr 150 g
brambory (větší) 2 ks
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.
Nadrobno nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme zeleninu a asi 15 minut dusíme. Potom přidáme pokrájené brambory s jedním litrem vody, osolíme, opepříme a půl hodiny vaříme.
Přilijeme mléko a ještě chviličku povaříme.
Na talíře vložíme vždy plátek veky, posypeme jemně nakrájeným sýrem, zalijeme horkou savojskou polévkou a ihned podáváme.