půl kg malých neloupaných salátových brambor
4 lžíce olivového oleje
lžíci citronové šťávy
stroužek česneku
400g bílých fazolí z konzervy (propláchnutých a odkapaných)
červenou cibuli jemně nakrájenou
200g konzervu tuňáka
hrst salátových listů
natrhaných na ozdobu a hrst nasekané petrželky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Uveďte do varu vodu v konvici a zalijte jí brambory. Povařte doměkka (asi 15min.) Na zálivku prošlehejte olej s citronovou šťávou a česnekem - můžete dělat přímo v míse, ve které budete salát podávat. Přidejte fazole, cibuli a perželku. Promíchejte. Brambory sceďte, překrojte podélně na polovinu, vložte je do mísy a smíchejte s ostatními surovinami. Potom přidejte kousky tuňáka a lehce promíchejte, aby se maso příliš nerozdrobilo. Ozdobte salátovými listy a lehce zakápněte olivovým olejem.