kapie 3 ks
rajče 2 ks
olivy řecké zelené bez pecky (plněné česnekem) 50g
olivy řecké černé (kalamata) bez pecky 80g
sýr eidam cihla 100g
sýr balkánský 100g
sůl
cukr
ocet vinný
olej olivový řecký
česnek 3 stroužky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rajčata a kapie pokrájíme a vložíme do salátové mísy. Přidáme sýr eidam pokrájený na kostičky, a olivy. Posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.
Příprava dresingu:
Do shakeru (poslouží zavařovací skelnice s uzáverem) vsypeme půl kávové lžičky soli a jednu, jednu a půl kávové lžičky cukru. Zalijeme asi 15 ml vinného octu, 5ml olivového oleje a 5 ml vody. Přidáme promačkané tři stoužky česneku a směs proshakujeme, dokud se olej s vínem řádně nesmísí.
Dresing i salát podáváme odděleně, aby si každý mohl zvolit sílu česněku dle své chuti.