2 silné krajíčky bílého chleba
2 lžíce slunečnicového oleje
2 plátky slaniny
1 stroužek česneku
1 velký římský salát
50 g parmazánu.
Zálivka:
1 malé vejce
šťáva z 1 citronu
6 lžic olivového oleje
sůl a bílý pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Z krajíčků chleba odstraníme kůrku, střídku nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm kostičky chleba dozlatova. Na vrstvě papírových utěrek odsajeme nadbytečný tuk.
2. Slaninu nakrájíme a opečeme dokřupava. Nadbytečný tuk odsajeme na vrstvě papírových utěrek.
3. Česnek přepůlíme a řeznou stranou potřeme důkladně salátovou mísu. Salát tak bude mít jen lehkou česnekovou příchuť.
4. Salát natrháme na kousky a upravíme do mísy.
5. Parmazán nakrájíme škrabkou na brambory na hoblinky.
6. V misce rozšleháme vejce a postupně do něj vešleháme citronovou šťávu a olej. Osolíme a opepříme.
7. Salátové listy přelijeme zálivkou a obrátíme. Posypeme kostičkami chleba, slaninou, parmazánem a podáváme.