2 a 1/4 l hrnku rýže
30 dkg mletého masa nebo lančmítu
několik čerstvých hub nebo
žampionů
dvě cibule
5 dkg slaniny
1/4 l vývaru z masoxu
sůl
pepř
mletá paprika
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rýži uvaříme. Na rozškvařené slanině osmahneme nakrájenou cibuli, a očištěné houby,
přidáme mleté maso nebo lančmít, posypeme pepřem a paprikou, maso trochu osolíme, a za
častého míchání osmahneme. Podlijeme vývarem a asi 1/2 hodiny dusíme. Lančmít podlijeme
jen velmi málo a také jen krátce dusíme. Pak vmícháme uvařenou rýži a podle chuti ještě
přisolíme. Na talíři můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a obložit dílky rajčete.