4 ks kuřecí steak nebo vykostěné králičí maso
Sůl
grilovací koření
Vegeta nebo Podravka
2 dcl sladkého kečupu
250 ml smetany ke šlehání
voda nebo kuřecí vývar na podlití
1 sáček mražená zeleninová směs(mrkev,kukuřice,hrášek)
1 sáček mraženého zeleninového leča
1 porek nebo hrst mraženého porku
2 plátky másla.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Steaky osolíme a jemně posypeme grilovacím kořením z obou stran. Do zapékací mísy vysypeme mraženou zeleninovou směs, lečo i porek. Na zeleninu poklademe plátky masa, polejeme kečupem, zalejeme smetanou a jemně posypeme Vegetou. Nakonec poklademe plátky másla a podlejeme trochou vývaru nebo vody asi 250 ml. Přiklopíme a dáme péct do trouby. Dle potřeby malinko podlejeme. Až je maso měkké je jídlo hotové. Vznikne nám vynikající lehká omáčka. Jako příloha se nejlépe hodí těstoviny nebo rýže. Dobrou chuť! Pro 4 osoby