4 vejce
250g polohrubé mouky
200 g mletého cukru
250 ml smetany ke šlehání
citronovou kůru
1 balíček vanilkového cukru
1 kypřící prášek
tuk a mouka na formu
kakao
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Smícháme mouku, cukr, vanilku, prášek do pečiva a citronovou kůru.
Přídáme vejce a šlehačku. Mícháme po dobu asi tří minut.
Polovinu těsta naplníme do bábovkové formy,vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, druhou polovinu smícháme s kakaem podle potřeby (aby bylo těsto tmavě hnědé)a opatrně vlejeme do těsta ve formě (nemíchat).
Pečeme zvolna při 150°C asi 45 - 60 min.
Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.