sladkovodní ryby - asi 500 g
cibule - asi 3 větší
sterilovaná zelenina - 1 menší sklenice
kapie aj. - dle chuti
sůl - 75 g
ocet - asi 700 ml
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Menší ryby se očistí a vloží na několik dní do slaného láku (75 g soli do 750 ml vody). Potom se propláchnou a dají se opět na několik dní do 6% octa (asi 600 ml 8% octa + 150 ml vody). Potom se z ryb vyjme páteř (ostatní kosti jsou změklé) a maso se nakrájí na menší kousky, přidá se cibule na kolečka přešlá varem a pokrájená sterilovaná zelenina a opět nechá několik dní na chladném místě (chladnička), tentokrát v láku sladkokyselém - ocet a voda 1+4, přislazeno dle chuti.
Nakonec se vše sleje, propláchne, přidá se majonéza nebo olej nebo dresing a pak už konečně DOBROU CHUŤ.
Pozn.: Upravený recept z receptáře pana Štěpničky.