5-8 cejnů
2 cibule
1 ster.hrášek
2 kunjovanky
4 majolky v sáčku
1 deko
půl litru octa
3 pol.lžíce cukru
2 L vody
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ryby očistíme a zbavíme pátěře a ploutviček , naporcujeme na filety.Do hrnce dáme 2L vody přidáme 1 deko ,3 pol.lžíce cukru-krystalický , půl litru octa a povaříme 5 minut.Do kamenného hrnce dáme filety z ryb a zalejeme studeným lákem a necháme aspoň 3 dny uležet v chladu.Pak ryby vyjmeme z hrnce a očistíme od velkých kostí a kůže po té nakrájíme na kostky.Do mísy dáme nakrájené ryby,na drobno nakrájenou cibul,scezený hrášek od láku a kunjovanku , kterou scedíme a lák si ponecháme zvlášť na pozdější dolití do salátu dle potřeby-po nejvíce není potřeba.Pak vše z lechka promícháme a necháme 1 den ještě uležet v lednici.