dvě hlavy z kapra
dvě kostry z kapra
oba ocasy z kapra
mrkev
cibule
petržel
celer
hladká mouka cca 50-60g
olej na dno hrnce
máslo obyč. nebo rama cca 2 lžíce
muškátový květ
sůl
pepř
jarní cibulka svazek
petržel
pažitka
cibule ve slupce i bez
pepř čtyř barev 8 kuliček
nové koření 5 kuliček
bobkový list 2-3 kusy
podravka
2x kostka masoxu slepičí vývar
česnek 8 stroužků
2x starší rohlík
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kapra vykostíme z kostry, uřízneme hlavy ,ocasy a dáme vařit do hrnce spolu s jednou mrkví petrželí a celerem přidáme nové koření pepř podravku sůl cibuli ve šlupce 4 stroužky česneku a můžeme dát svazek petržele zelené. Toto necháme vařit asi dvě hodiny. Mezi tím z lehka osmažíme mrkev,petržel cibuli po chvilce přidáme dva stroužky česneku nakrájené a mouku a ještě chvilku smažíme asi po 5-10 minutách přilejeme cca 2 litry vroucí vody a necháme vařit asi po půl hodině přidáme k tomuto veškerý vývar z ryb přecezený. Obereme důkladně maso a přidáme k polévce. Nakonec přidáme muškátový květ petržel pažitku trochu jarní cibulky a dochutíme podle sebe. Jako přílohu si z rohlíků jarní cibulky a zbytku česneku, který prolisujeme se solí usmažíme posyp do polévky. Je toho hodně je to dobré a každý vás bude chválit!!!!