300 g originálně směs drobných mořských ryb
možno použít i odřezky, hlavu z kapra
l střední brambor
kousek porku
l střední cibule
l větší mrkev
2 rajčata
kousek celer
bobkový list
1 feferonka et mleté čilí
mletý pepř
mleté nové koření
mletý kmín
česněk cca 2 stroučky
sůl
nejlépe množství koření v množství dle vlastní chuti
1 rajský protlak
trošku cukru na dochucení
česneková majonéza
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vše uvaříme ve 1200 - 1500ml vody, ryby vykostíme, vše rozmixujeme a přecedíme, za varu vmícháme rajský protlak a dle chuti lehce přisladíme či připikantníme. Nebude-li polévka dostatečně krémová - dohustíme velmi světlou jíškou.
Podává se s osmaženými toustíky z bílé veky,bagety či rohlíku, které zdobíme vždy malou lžičkou česněkové majonézy.