5 kuřecích špalíčků
1-2 kg brambor (dle velikosti zapékací mísy nebo pekáče)
1 sklenice (720ml) červeného sterilovaného zelí
1 smetana 30% (250ml)
grilovací koření
sůl
kmín
asi 2cm silný plátek másla na vymazání pekáče
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Oloupané brambory si na elektrickém kráječi nakrájíme na asi 2-4 mm silné plátky. Pekáč si vymažeme máslem a brambory do něj vrstvíme (mám vždycky asi 4-5 vrstev brambor). Každou vrstvu brambor osolíme a lehce zasypeme kmínem. Na brambory rozprostřeme zcezené červené zelí. Kuřecí špalíčky osolíme a posypeme grilovacím kořením (používám koření od Avokáda - Kuře grill), položíme na zelí a zalijeme celou smetanou. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C asi na hodinku. Po hodině pečení pokličku sundáme a špalíčky necháme dozlátnout. A je hotovo!