300 g cukru krupice
300 g tuku
350 g hrubé nebo polohrubé mouky
6 vajec
50 g čoklády na vaření
100 g vlašských ořechů
2 polévkové lžíce citronové šťávy
na špičku nože kypřící prášek
poleva: 300 - 350 g cukru pudru
2 - 4 polévkové lžíce rumu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Tuk, cukr a žloutky třeme s citronovou šťávou, přidáme nastrouhané ořechy, nastrouhanou čokoládu, mouku s kypřícím práškem a sníh z bílků.
Vzniklé těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný hlubší plech (lépe je použít pečící papír) a pečeme při 100°C asi 15 minut.
Polevu připravíme třením pudru cukru s rumem do zhoustnutí.
Na vychladlé těsto natřeme polevu, kterou posypeme čokoládovými hoblinami nebo uděláme mřížky z čokoládové polevy. Po mírném ztuhnutí vykrajujeme měsíčky, kolečka, nakrájíme řezy - dle fantazie.
Přeji dobrou chuť.