olej
hovězí roštěnec 1,5 kg
3 středně velké cibule
2 středně velké mrkve
1/2 pórku
sůl, pepř
koření na roštěnky
adžika
madrasi
instantní jíška
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na plátky. Osolíme,opepříme a z obou stran posypeme uvedeným kořením. Na oleji osmahneme do zlatova cibulku a dáme na ni maso. Osmažíme z obou stran a pak na mírném ohni dusíme do měkka. Podléváme vodou. Když je maso měkké, přidáme k němu mrkev nakrájenou na plátky a pórek.Pak ještě chvíli dusíme, aby mrkev mírně změkla. Potom dáme maso do trouby a při teplotě 200°C pečeme asi 15 min.,až maso zhnědne. Maso vyjmeme z pekáčku a šťávu zahustíme inst. jíškou. Podáváme s dušenou rýží.