| FormOffice | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Rybář | Domácí účto | Email šablony | Hromadné emaily | Pletení | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře na PC | Omalovánky | Recepty doma | Formuláře ZDARMA |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr krem testo ...>>
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Hovězí maso > Zadní Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Recept na Roštěná ala Esterházy

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 01:30
Počet porcí: 6
Autor:
Zobrazeno/týden: 3581x / 1x
Přidáno/změněno: 23.5.2013
Kategorie: - Maso - Hovězí maso - Zadní
- Tepelně úpravená jídla - Dušené pokrmy
- Zelenina - Kořenová
- Příprava pokrmů - Oběd

Inredience:

750 g - 1 kg roštěnek (nakrájené na tloušťku 1 cm)
14 dkg tuku - nejlépe sádlo (příp. máslo či olej)
sladká paprika
pepř (mletý i celý),sůl
několik kuliček nového koření
2 - 3 listy bobkového listu
polévková (kořenová) zelenina - petržel, mrkev, celer
1-2 cibule (stačí 1)
1 lž. hl. mouky
cca čtvrt l hovězího vývaru (nejlépe z hov. oháňky či libového pupku)
1 lž. citron. šťávy - dle chuti
madeira (event. dobré červené víno) k dochucení - není nutno
kapary - dle chuti (asi 10 g)
200 ml kyselé (nebo zakysané) smetany (před použitím dobře rozmíchat - nesmí být hrudky)



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

750 g -1 kg roštěnek se odblaní, zbaví tuku, nakrájí na plátky tlusté 1 cm, které se trochu naklepou, okraje se naříznou proti kroucení a obalí se v paprice a popepří.
Kořenová zelenina se nakrájí na tenké nudličky - jako na svíčkovou.
Na pánvi se rozpustí 7 dkg sádla (másla či rozpálí olej) a roštěnky se na prudkém ohni po obou stranách rychle osmaží do hněda, potom se osolí.
1 drobně nasekaná cibule a zelenina se zapráší lehce hladkou moukou a vše se osmaží na pánvi v 7 dkg sádla (másla či oleje) do žluta. 1 díl zeleniny se pak oddělí a použije později. Zbývající díl zeleniny se dá do výpeku z roštěnek a položí se na něj opečené roštěnky.
Přidá se koření (několik kuliček nového koření a celého černého i bílého pepře, 2 - 3 listy bobkového listu), podlije se 4 - 6 lžícemi hovězího vývaru (vody) a vše se nechá asi 10 minut péci (dusit), maso se obrací.
Potom se zelenina vyjme a koření odstraní. Tento díl zeleniny se později propasíruje (rozmixuje) do smetanové omáčky (jako u svíčkové). Přidají se 2 dcl dobře rozmíchané kyselé smetany, podle chuti se dokyselí citr. šťávou (pozor, aby se případně smetana nesrazila), přidá se 2. díl na nudličky nakrájené osmažené zeleniny. Vše se nechá dobře přikryté dalších 10 minut dusit a ke konci se může přidat madeira a nasekaná kapary. Před podáváním se roštěnky ozdobí podušenou zeleninou.
Příloha:
houskový knedlík (bez kvasnic či kypřícího prášku), vídeňský knedlík (dtto), špecle či noky, resp. gnocchi (s těmi je to také velmi dobré).
Dokonce se uvádí i rýže, makarony či bramborová kaše (ale s tou si to nedovedu představit, kníže Esterhazy by to asi s kaší taky nejedl).

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Roštěná ala Esterházy:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Zadní
Španělské ptáčky 10.11.
Hovězí plátky na pivě 24.10.
Brněnský biftek na sardeli 26.10.
Svíčková „Welington“ 26.10.
Hněv hraběte Šporcha 25.07.
Roštěnky pod sněhem 08.07.
Hovězí steak v pivní marinádě s pepřem 28.12.
Ďábelská rychlosměska 28.12.
Míchaný salát s rostbifem 28.12.
BEEF Stroganov - Origal přeložený z ruštiny 25.07.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0758s norob)