5 velkých vajec
12 dkg moučkového cukru
2 lžíce kakaa
smetana na šlehání
čokoládová poleva
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Papír na pečení (na velký plech) důkladně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Z bílků uděláme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a kakaem a opatrně vmícháme sníh. Vlijeme na papír na plech a pečeme při 250 °C přesně 8 minut !
Po 8 minutách vyndáme z trouby, papír s korpusem stáhneme z plechu a necháme vystydnout. (Na plechu nesmíme nechat, korpus je horký a stále by se dopékal a pak by se lámal). Po zchladnutí potřeme ušlehanou smetanou, stočíme roládu a polijeme čokoládou.
Roláda je lehoučká, doporučuji dělat rovnou dvě.