1000 g mletého vepř. masa
2 lžíce soli
mletý pepř
120 g plnotučné hořčice
100 g plátků šunky
100 g plátků sýra
100 ml mléka
1 lžíce nasekaných bylinek (bazalka,tymián)
400 g míchané zeleniny (mrkev,hrášek)
1 lžíce vegety
1 lžíce másla
zakysaná smetana
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme nasekanými bylinkami, přilijeme mléko, důkladně promícháme a odložíme do chladničky (nejlépe přes noc).
Na prac. desku rozložíme velkou utěrku, na ni dáme alobal ve tvaru obdelníku. Masovou směs rovnoměrně rozetřeme na alobal ve vrstvě vysoké asi 1 až 1,5 cm, povrch uhladíme a potřeme hořčicí. Na ni rozložíme plátky šunky a sýra.
Pomocí utěrky a alobalu svineme maso do tvaru rolády a položíme do vymazaného malého pekáče.
Roládu potřeme zakysanou smetanou, podlijeme trochou vody a pečeme při 180°C asi 40 min. Během pečení potíráme zakysanou smetanou a podléváme. Hotovou roládu krájíme na plátky a podáváme s dušenou zeleninou.