|
Recept na Roláda z mletého bůčku
|
|
|
| |
Postup přípravy:Bůček umeleme, vložíme do větší misky a přidáme vymačkané housky, které jsme před tím nakrájeli na kostičky a máčeli v mléce. Přidáme jemně nastrouhaný eidam, lžičku vegety a hmotu dobře propracujeme. Pak ji vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Z alobalu odtrhneme dva kusy o délce cca 50 cm, které po delší straně spojíme (důkladně dvakrát - třikrát přehneme), vzniklou plochu vymažeme sádlem nebo olejem a rozprostřeme na ni mleté maso. Plochu poklademe kolečky salámu a pak vrstvou nádivky. Pomocí alobalu pěkně zarolujeme, alobal pevně na všech koncích stiskneme, aby nevytékala šťáva. Pečeme na plechu podlité vodou cca hodinu (190 °C), pak alobal otevřeme a necháme "dodělat" kůrčičku.
Roláda je výborná s bramborovou kaší, ale také studená s okurkou a chlebem.
Nádivka: na tuku zpěníme cibuli a vložíme drobně pokrájená játra, orestujeme, pridáme na kostičky nakrájené papriky, dvě lžíce vody, strouhanku a koření. Do ne už horkých jater zamícháme vejce a petrželku, dle chuti dosolíme.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Roláda z mletého bůčku, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/rolada-z-mleteho-bucku">Recept: Roláda z mletého bůčku</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Roláda z mletého bůčku:
|