400 g krůtích prsou
0,5 lžičky koření na drůbež
2 bílky
3 lžíce hladké mouky
80 ml bílého vína
2 lžíce solamylu
špetku soli
1 palička česneku
špetka sušeného provensálského koření
rostlinný olej na smažení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
krůtí prsa očistíme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Posypeme je kořením na drůbež a necháme chvíli odležet. V misce rozšleháme bílky s moukou, vínem, solamylem, solí a třemi stroužky utřeného česneku. Vznikne hustější těstíčko, do kterého ještě přidáme zbytek česneku nakrájeného na jemné plátky a dochutíme provensálským kořením. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje. Plátky krůtích prsou namáčíme do připraveného těstíčka a na rozehřátém oleji je zvolna smažíme přibližně 10 minut. Dáváme pozor, aby se česnek v těstíčku nespálil, protože by zhořkl. Usmažené řízečky necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme je s bramborovými hranolky a ozdobené čerstvou zeleninou.