1 ks piškotový plát světlý
0,20 kg meruňkové marmelády
0,40 kg ovoce (sterilované broskve nebo jahody)
0,50 kg tvarohu
0,16 kg cukru krupice
0,04 kg vanilkového cukru
0,25 kg másla
0,90 kg agarové polevy
červená nebo žluta barva
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Piškotový plát rozdělíme na dva díly, kterými vyložíme kapsly a promažeme je meruňkovou marmeládou a poklademe nakrájeným ovocem. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr a máslo vyšleháme do pěny, přidáme 0,70 kg rozpuštěné agarové polevy a barvu dle zvoleného ovoce.
Touto směsí naplníme kapsly a necháme vychladnout. Obarvíme zbylý agar a nalijeme na vychlazené řezy.
Zdobíme šlehačkou. Krájíme na 24 trojúhelníků.