500g předního hovězího masa
máslo (olej)
cibule
polohrubá mouka
sůl
jablko
bobkový list
sušená bazalka
nové koření
pepř
celá skořice
rajčatový protlak
citronová šťáva
cukr.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hovězí maso uvaříme, odebereme asi 2 dl vývaru a zbytek dokončíme jako nudlovou polévku. Na kastrolku zpěníme 2 lžíce másla (oleje) drobně nakrájenou cibulku, přidáme 2 lžíce polohrubé mouky a připravíme světlou jíšku. Rozředíme vývarem, provaříme přidáme špetku soli a 1 na oloupané a na kostičky nakrájené jablko. Okořeníme 2 bobkovými listy, 1/2 lžičkou sušené bazalky, 4 bobulkami nového koření a pepře a asi 2 cm celé skořice. Přidáme menší rajčatový protlak, zředíme vodou a osolíme, příp. přidáme trochu citronové šťávy nebo špetku cukru. Jedno až dvě rajčata drobně nakrájíme a přidáme do omáčky. Povaříme a podáváme s plátkem masa a kynutými houskovými knedlíky, posypeme nakrájenými mandlemi.