2 mrkve
1 pórek
2 šalotky
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 konzerva krájených loupaných rajčat
hrtst až dvě nasekané bazalky
olivový olej na vaření
1,5 litru kuřecího vývaru
pár lístků bazalky na ozdobu
olivový olej panenský na dochucení
sůl a pepř na dochucení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nakrájenou mrkev, pórek, šalotku, cibuli a česnek zalijeme olivovým olejem na dosmažení a na mírném plameni smažíme asi 15 minut. Přidáme konzervovaná nakrájená rajčata a dusíme dalších 10-15 minut. Zalijeme polovinou vývaru, přidáme nasekanou bazalku a necháme 10-15 povařit. Ručním mixérem rozmixujeme najemno, přidáme zbývající vývar a dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem. Podáváme tak, že zakapeme panenským olivovým olejem a ozdobíme čerstvými lístky bazalky.